Mensen voor Mensen vzw, La Maison Source asbl en Le Petit Vélo Jaune asbl zijn de 3 laureaten van de Federale Prijs Armoedebestrijding 2020

Lauréats

Elk jaar zet de Federale Prijs Armoedebestrijding projecten in het kader van een specifiek thema in de kijker. Dit jaar staat het thema “Innovatieve oplossingen voor kinderarmoede” in de kijker. We belonen in 2020 projecten, organisaties,… die acties opzetten tot bestrijding van kinderarmoede die uitdrukkelijk uitgaan van een innoverend, versterkend en overdraagbaar karakter.

Uit alle kandidaten krijgen maximaal negen initiatieven (drie per gewest) een nominatie voor de Federale Prijs Armoedebestrijding 2020.  Uit deze negen genomineerden wordt de uiteindelijke laureaat voor elk gewest gekozen aan de hand van een publieke stemming.

De prijs bestaat uit:

  • Een geldbedrag van € 10.000 voor elk van de laureaten
  • Een trofee voor elk van de laureaten
  • Een kortfilm dat het project in de kijker zet voor elk van de negen genomineerden

De aanvraagdossiers worden beoordeeld op basis van criteria die werden neergepend in het wedstrijdreglement.

Oorspronkelijk zouden de genomineerden op 26 juni 2020 uitgenodigd worden in de gebouwen van de POD Maatschappelijke Integratie voor de opnames van een kort promotiefilmpje. Gezien de huidige omstandigheden gaat dit niet meer door. Dit kort promotiefilmpje zal in de loop van de maand juli opgenomen worden bij jullie ter plaatse wanneer de filmploeg ook het langere filmpje maakt dat getoond wordt tijdens de prijsuitreiking. Zowel de datum als de omstandigheden van dit bezoek worden met de genomineerden nog besproken. Het spreekt voor zich dat de dan heersende, sanitaire maatregelen ten allen tijde gerespecteerd worden.